Érdekességek, újdonságok, tudnivalók a varrás világából

Az öltözködésről, röviden
10
Jún

Vajon meddig kell visszamennünk az időben, hogy lássuk az első öltözék megjelenését? Valószínűleg egészen az őskorig. Az ősember – bár ezt még nem nevezhetjük ruházkodásnak – két okból aggatott magára különböző bőröket, szőrméket. Először is azért, hogy a testét védje. Másodszor azért, hogy ékesítse magát! Hogy mi késztette őket erre? Ki tudja...

A divat nagyasszonyai 3. rész
06
Máj

Rotschild Klára, a divat magyar nagyasszonya

„A Rotschild ruha a mindenkori divat kissé konzervatív, inkább elegáns, dámás, kortalan stílusát képviselte. (...) fő erényeiként kiemelhetők a józanság, a kifinomultság, a hordhatóság és az elegancia..."

A divat nagyasszonyai 2. rész
14
Ápr

Coco Chanel

Gabrielle Chanel 1883 nyarán Saumur-ben látott napvilágot. Édesapja Albert Chanel vándorkereskedő, édesanyja Jeanne Devolle varrónőként dolgozott, így meglehetősen szerény körülmények között nevelték gyermekeiket...

A divat nagyasszonyai 1. rész
14
Ápr

Aenne Burda, a divat német nagyasszonya

Annak ellenére, hogy a németek "a divat császárnőjének" nevezték, nem sok közös vonást mutatott kortárs kollégáival, akik a csúcsdivatot kizárólag a gazdagok számára készítették, míg Aenne Burda egy olcsó és sikk divatot kínált, melyet mindenki meg tudott fizetni.

Miért pont Ezredév?
09
Okt

Sokan kérdezték már tőlünk, hogy honnét az elnevezés, miért pont Ezredév? A válasz, mint általában, most is nagyon egyszerű...

Milyen anyagot válassz? Segítünk!
16
Dec

Méteráru vásárlásakor rendkívül fontos, hogy tudjuk, melyik anyagnak mi a neve, milyen kezelési és viselési tulajdonságokkal rendelkezik, mi készíthető belőle. Ebben szeretne segíteni az alábbi táblázat, melyben megtalálható számos textília jellemzőinek leírása. A leírást folymatosan bővítjük, és örömmel fogadjuk, ha Ön is segítségünkre van ebben.

Avassam, ne avassam?
16
Dec

Talán a leggyakrabban elhangzó kérdés üzletünkben, hogy kell-e avatni a megvásárolt textíliát. A válasz nem egyértelmű, sok mindent igen, másokat nem. Lássuk hát...

 

 

Egy kis anyagismeret
15
Dec

Napi munkánk során gyakran tapasztaljuk, hogy a vásárlók nagy részének problémát okoz, hogy mi alapján válasszák ki az áhított ruhadarab elkészítéséhez leginkább megfelelő textíliát. Az üzletben történő vásárlás lehetővé teszi a személyes tanácsadást, a webáruház keretei között azonban ezt nem tudjuk megtenni. Ezért szeretnénk megosztani minden kedves látogatónkkal a különböző textíliák viselkedési tulajdonságait és kezelési tanácsokkal elősegíteni, hogy hosszú időn át örülhessenek az elkészült ruhadarabnak.

Textilkresz
05
Máj

Akár készen vesszük ruháinkat, akár varrjuk vagy varratjuk, midannyian azt szeretnénk, hogy azok minél tovább szépek maradjanak. Ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy ismerjük és betartsuk a kezelési útmutató utasításait.

 

 

Alapanyagok nevének betüjelei
19
Dec

Oldalunkon a textíliák anyagösszetételét minden esetben magyarul, rövidítés nélkül tüntetjük fel. Vásárlásaitok során azonban sokszor találkozhattok különböző rövidítésekkel a cimkéken, melyeknek használata a világ számos országában megengedett, így hasznos lehet ha ismertek néhányat a leggyakrabban előfordulók  közül. Ebben igyekszünk segítséget nyújtani a következő táblázattal.

Néhány szó az illanó filcről
29
Ápr

Webáruházunkban nem foglalkozunk rövidáru forgalmazással, mégis úgy gondolom, és napi munkahelyi tapasztalataim megerősítenek abban, hogy érdemes néhány szóban tisztába tenni az illanó filcekre vonatkozó ismereteinket. :)

 

Általános tájékoztató a Burda szabásminták használatához
10
Febr

Bár több mint 30 éve Magyarországon van a Burda, sajnos a szabásminta csomagok még mindig nem tartalmaznak magyar nyelvű leírást. Ennek pótlására készült ez a tájékoztató, mely általános tudnivalókat tartalmaz, és valamennyi Burda szabásminta csomaghoz használható. Reméljük segítségére lesz azoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel a sokunk által kedvelt lehetőséggel, hiszen nagyon sok időt és fáradtságot takaríthatunk meg általa.