Alkalmi- és menyasszonyi ruha alapanyagok

Minden kislány álma egy hófehér hercegnős, álomszép menyasszonyi ruha. Nagyon sok anyagból lehet menyasszonyiruhát készíteni, azonban nem minden anyagból lehet minden fazont megvarrni. Ebbe a kategóriába tartozik a termékek legszélesebb skálája. Ide tartoznak például a selymek, a csipkék, a szaténok, a muszlinok, a taftok, az organzák, a jerseynek számos változata, a düsesz, a jacquard szövet és még nagyon sok minden más. Az önálló kategóriába sorolható termékeket itt nem jelentetjük meg újból, inkább az egyedi, máshová nem sorolható kelméket mutatjuk be.

Tovább
  • Csipke: A csipke egy elegáns és romantikus anyag, amely tökéletes egy menyasszonyi ruhához. A csipke számos különböző stílusban és színben kapható, így biztosan találsz egy olyan darabot, amely megfelel álmaid ruhájának.
  • Selyem: A selyem egy sima, finom anyag, amely gyönyörűen esik. A selyem tökéletes egy elegáns és kifinomult menyasszonyi ruhához.
  • Tüll: A tüll egy könnyű, csipkeszerű anyag, amely tökéletes egy romantikus és bájos menyasszonyi ruhához. A tüll számos különböző színben kapható, így biztosan találsz egy olyan darabot, amely elnyeri tetszésedet. Létezik keményebb változatban is, amiből elsősorban alsószoknyát vagy puffos ujjat varrnak, és kapható fátyol tüll is, mely kevésbé lyukacsos, és kevésbé merev.
  • Satén: A szatén egy fényes, sima anyag, amely tökéletes egy elegáns és kifinomult menyasszonyi ruhához. A szatén számos különböző színben kapható, így biztosan találsz egy olyan darabot, amely megfelel az egyéniségednek és az esküvőd helyszínének.
  • Brokát: A brokát egy gazdag, díszes anyag, amely tökéletes egy királynői menyasszonyi ruhához. A brokát számos különböző színben és mintában kapható, így biztosan találsz egy olyan darabot, amely megfelel az egyéniségednek. 
  • Organza: Az organza egy könnyű, áttetsző anyag, amely tökéletes egy romantikus és bájos menyasszonyi ruhához. Az organza számos különböző színben kapható.
  • Muszlin:100% PE. Nem gyűrődő, áttetsző, finom esésű, lágy anyag. Vágni és szakítani is lehet szabás során, ugyanis száliránynak megfelelően szakad. Felső, könnyű szoknyának, dekorációnak szokták vinni. Itt kell megjegyezni, hogy néhány évtizeddel ezelőtt a legfinomabb hernyóselymet nevezték muszlinnak.

Vedd figyelembe az esküvőd helyszínét és időjárását. Ha a szabadban esküdsz, akkor egy könnyű, szellős anyag, például tüll vagy organza vagy muszlin a jó választás. Ha télen lesz az esküvőd, akkor egy melegebb anyag, például selyem vagy bársony a jobb.

Gondolj a ruha stílusára. Ha egy klasszikus, elegáns ruhát szeretnél, akkor a csipke vagy a brokát a jó választás. Ha egy romantikusabb ruhát szeretnél, akkor a tüll vagy az organza a jobb.

Ne feledd a költségvetésedet. A menyasszonyi ruhák ára széles skálán mozog, így fontos, hogy olyan anyagot válassz, amely megfelel a költségvetésednek.

Végső soron a legjobb menyasszonyi ruha az, amelyikben jól érzed magad. Tehát ne félj kísérletezni, és találd meg azt az anyagot, amelyik tökéletesen illik hozzád.

Remélem, ez segít!

 

Tovább