Vászon anyagok

Ebben a termékcsoportban egyaránt megtatálható nyersvászon, kevert szálas és 100% pamutvászon, lakástextil vászon. Kapható itt a foltvarrók kedvenc biotextil vászna éppúgy, mint a népitáncosok, hagyományőrzők, bevásárlótáska gyártók nélkülözhetetlen molinója. Az utóbbi évek kedvenc vastagabb vásznai, mint például a Loneta, Cuya, Edgar stb. folyamatosan kapható. Széles felhasználási terület, nagy szín és mintaválaszték jellemzi. Lepedővásznaink 150 és 240 cm szélességben  kaphatók. Tekintse meg kínálatunkat, megrendelését akár már holnap a kezébe adjuk!

A vászon anyagok egyik fő jellemzője, hogy hő hatására zsugorodik, ezért avatást igényel. Az avatás mikéntjéről részletesen olvashat a blog bejegyzésben.

Tovább

A vászon egy természetes anyag, amelyet kenderből vagy lenből szőttek. A vászon erős, tartós és légáteresztő, amelyet számos célra használnak, beleértve a ruházat, az ágytakarók, a függönyök, a táskák és a bútorok készítését.

A vásznat már több ezer éve használják, és az egyik legrégebbi textilanyag. A vászon eredetileg Egyiptomban és Mezopotámiában készült, és később az egész világon elterjedt.

A vásznat számos különböző módon lehet készíteni, de a legáltalánosabb módszer az, hogy a kender vagy len szálakat egy szövőgépen összefonják. A vászon sűrűsége a szálak vastagságától és a fonási mintától függ. Az prémium minőségű vászon anyag finomabb és puhább, míg a durvább vászon anyag erősebb és tartósabb.

A vászon számos tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt kedvelt anyag. A vászon erős, tartós, légáteresztő és hipoallergén. A vászon nem okoz irritációt a bőrön, ezért kiváló választás érzékeny bőrűek számára.

A vászon rendkívül széles körüen használható. Gyakran használják ruházat készítésére, mivel kényelmes és légáteresztő anyag. A vászont ágytakarók, függönyök, táskák és bútorok készítésére is alkalmas.

A vászon egy környezetbarát anyag is, mivel lebomlik és újrahasznosítható.

  • A vászon a legrégebbi textíliaanyag, amelyet már több mint 5000 éve használnak.
  • A vászon nem okoz irritációt a bőrön, ezért kiváló választás érzékeny bőrűek számára.
  • A vászon egy környezetbarát anyag, mivel lebomlik és újrahasznosítható.
  • A vászont gyakran használják festmények és más művészeti alkotások készítésére.
  • A vászont gyakran használják bútorok és egyéb lakberendezési tárgyak készítésére.
  • A vászont gyakran használják ruházati cikkek készítésére, beleértve a vászoningeket, vászonblúzokat, vászonnadrágokat és vászonszoknyákat.
  • A vászont gyakran használják ágytakarók, függönyök és egyéb lakástextíliák készítésére.
  • A vászont gyakran használják táskák, hátizsákok és egyéb csomagolóanyagok készítésére.

 

Tovább