Madeira (hímzett batiszt)

Madeira, vagy más néven hímzett batiszt, 100 % pamut tartalmú szőtt kelme, mely napjainkban ismét reneszánszát éli, több féle színben kapható üzletünkben és webáruházunkban. Nemcsak a népies stílus kedvelői, vagy hagyományőrzők, néptánc csoportok, menyecskék körében népszerű, de hölgyek ruhatárából sem hiányozhat. "Paraszt blúz"-nak, nyári ruhának, köténynek kitűnő választás.

Tovább

A madeira, másnéven hímzett batiszt anyag egy finom, könnyű, sima szövésű anyag, amelyet általában pamutból készítenek. A madeira hímzett mintákkal van díszítve, amelyek általában virág motívumokat ábrázolnak. A madeira anyag népszerű választás a különböző kézműves termékekhez, például terítőkhez, szalvétákhoz, párnákhoz, ágyneműkhöz és ruházathoz. 

A madeira anyag története a 17. századig nyúlik vissza, amikor Portugáliában kezdték el gyártani. A madeira anyag gyorsan népszerűvé vált Európában, és a 18. századra már az egész kontinensen elterjedt. A madeira anyag népszerűsége azóta is töretlen, és ma már az egész világon használják.

A madeira anyagot gyakran használják ruházat, háztartási kiegészítők és dekorációk készítésére. A madeira anyagból készült ruházat elegáns és ünnepi, ezért gyakran használják különleges alkalmakra, például esküvőkre, keresztelőkre. A madeira anyagból készült háztartási kiegészítők és dekorációk pedig elegánsak és stílusosak, és tökéletesen illik bármilyen otthonba.

Tovább