Osztott hímző

A gobelin varrás technikája régi, de továbbra is nagyon népszerű a kézművesek és hobbi varrók között. A hímzőfonal 6 szálból tevődik össze, a szálak szétválaszthatók, és a varrás, illetve a kanava függvényében használhatók.

A kelimezés egy másik ismert hímzőtechnika, amelyben előre megtervezett minta alapján fűzik a szálakat. A hímzéshez ugyanolyan fonalakat használnak, mint a gobelin varrásnál, és ugyanolyan színesek az elkészűlt munkák.

A keresztszemes minta készítése lehetővé teszi, hogy gyönyörű és részletes képeket varrjunk. Ehhez a hímzőfonalat keresztezni kell a szöveten, amíg a kép kialakul. Ez a technika minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb a hobbi varrók körében.

A hímzőfonalok általában 8 méter hosszúak. Az egyes szálakat szét lehet választani, attól függően, hogy milyen vastagságút szeretnénk használni, így rugalmasan és sokoldalúan használhatjuk őket.

Összefoglalva, a hímzőfonal gobelin varrás, kelimezés és keresztszemes kézimunkák és még sokminden egyéb hímzés technika széles választékát teszik lehetővé, és a gazdag színek és vastagságok lehetővé teszik, hogy saját kreativitásunkat kifejezzük a munka során. Készíthetünk belőle például makramé csomózással és gyöngy díszítéssel készült ékszereket is.

Üzletünkben és webáruházunkban kapható márkák a DMC, Anchor, és a cseh gyártmányú Mouliné osztott hímzők.

Tovább